sunnuntai 22. elokuuta 2010

Pastaa

Tuossa naapuripuistossa oli tänään elonkorjuujuhlat/kirppis. Ajattelin käydä vilkaisemassa, että mitähän siellä oikein on, ja onneksi kävin, sillä löysin pastakoneen 10€lla. Päätin sitten kokeilla pastan tekoa. Kaapista löytyi 3 kananmunaa, joten tein taikinan sen mukaan. Jauhoja tarvitsee suurinpiirtein 100g/muna. Jauhojen tulisi olla mahdollisimman hienoksi jauhettua. Käytin Durum vehnäjauhoja ja lisäksi Majvikin biodynaamisesti viljeltyjä hiivaleipävehnäjauhoja.





Tuorepasta (n. 3 annosta)

3 luomu kananmunaa
200g durum vehnäjauhoja
100g hiivaleipävehnäjauhoja
1tl oliiviöljyä
(vettä tarvittaessa)

Laita jauhot keoksi kulhoon tai pöydälle. Tee keskelle kolo. Riko koloon munat ja kaada sekaan öljy. Sekoita munat jauhoihin sormin tai haarukalla. Vaivaa taikinaa huolellisesti väännellen ja käännellen, kunnes saat siitä kimmoisan ja silkkisen. Se ei saa tarttua sormiin eikä myöskään halkeilla. Lisää vettä tai jauhoja tarvittaessa. Taikinaa saa vaivata mielellään ainakin 15min. Laita taikina muovipussiin tai kääri kelmua ympärille ja anna pieni lepohetki taikinalle ja itsellesi. Juo vaikka kupillinen teetä.

Kun olette molemmat hyvin levänneitä (väh. puoli tuntia) voit aloittaa pastan muotoilemisen haluamasi malliseksi kauliten tai pastakoneella. Jos et omista pastakonetta, jodut valitettavasti kaulitsemaan pastan kaulimella hyvin hyvin ohueksi (ei tämä toki kovin vaikeaa ole). Taikinalevystä voi sitten leikata esim Tagliatelle pastanauhoja, pappardellejä tai lasagne levyjä.



Keitä pastaa runsassuolaisessa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta ja tarjoa haluamasi kastikkeen kanssa.

Tomaatti pastakastike (kahdelle)

n. 300g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
basilikan lehtiä
oliiviöljyä
sokeria/hunajaa
merisuolaa
(mustapippuria)

Leikkaa tomaatit koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Kaada oliiviöljyä kattilan pohjalle niin että pohja peittyy. Kuullota valkosipulin kynsiä pieni hetki. Heitä kattilaan tomaatit ja basilikanlehdet (pienittyinä). Keitä tomaatteja miedolla lämmöllä ilman kantta kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet (väh. 15min.). Laita sekaan pieni ripaus ruskeaa sokera tai hunajaa ja hieman enemmän merisuolaa. Kastikkeen on tarkoitus maistua tomaatilta. Varo laittamasta liikaa suolaa. Maistamalla selviää mikä on tarpeeksi.



Keitä pasta, valuta, sekoita tomaattikastikkeen sekaan ja lorauta vielä oliiviöljyä päälle. Voit halutessasi ripotella pinnalle esim. raastettua parmesaanijuustoa.

Buon appetito!






Ei kommentteja: